Zonder online marketing tel je niet meer mee als bedrijf

Posted By admin on sep 14, 2016 | 0 comments


Online marketing is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een van de belangrijkste vormen van marketing. Het internet is dan ook een aantrekkelijk medium om aandacht te vragen voor je product of dienst. Welke vormen van online marketing zijn er eigenlijk?

SEO optimalisatie

Ondanks de populariteit van sociale media blijft een eigen website van groot belang voor een bedrijf. Het is de centrale plek op het internet, het online huis van een bedrijf. Om klanten naar je site te trekken is het belangrijk dat je de juiste keywords gebruikt. We noemen dat SEO (Search Engine Optimization). Zoekmachines als Google en Bing struinen websites af en identificeren deze door middel van de belangrijkste sleutelwoorden. Heb je bijvoorbeeld een online winkel in sportkleding, dan moet je er dus voor zorgen dat het woord sportkleding meerdere keren voorkomt op je site.

E-mailmarketing

E-mailmarketing is nog altijd een effectieve vorm van online marketing. Via je website probeer je potentiƫle klanten aan je te binden door middel van een nieuwsbrief. Je kan dit bijvoorbeeld doen door ze een gratis e-book te schenken. Heb je eenmaal een lijst met e-mailadressen, dan stuur je deze regelmatig informatie over de nieuwste producten en aanbiedingen. Via e-mailmarketingsoftware kun je bijhouden wie de mail heeft geopend en op een link heeft geklikt. Dit kan je het beste uitbesteden aan een online marketing bureau.

Sociale Media

Een Facebookpagina is een goede manier om interactie te hebben met je klanten. Toch wordt vaak vergeten dat mensen in eerste instantie op Facebook zitten om te zien wat hun vrienden uitspoken. Je moet er dus wel wat voor doen om het publiek bij de pagina te betrekken. Humor doet het vaak goed. Achter veel grappige teksten en afbeeldingen op Facebook zitten dan ook vaak professionele marketeers.

Adverteren

Adverteren blijft een zeer effectieve manier van online marketing. Een advertentie via Facebook of Google Adsense zorgt voor veel nieuwe bezoekers op je site of pagina.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *