Waarom Influencer Marketing belangrijk is voor bedrijven

Posted By admin on feb 6, 2019 | 0 comments


Influencer Marketing wordt steeds populairder. Waarom is dat zo? Waarom gebruiken steeds meer bedrijven deze vorm van reclame om hun producten beter te verkopen? Deze vorm van branding is in de VS en het Verenigd Koninkrijk al wijdverbreid, maar steeds meer bedrijven in Nederland maken gebruik van de mogelijkheid om samen te werken met opiniemakers op het internet. Of het nu met Snapchat of Instagram is. In de sociale media worden bekende persoonlijkheden gebruikt om hun eigen merk te promoten. Hoe werkt dit principe, waarom is het nodig en wat verwachten bedrijven ervan?

Het principe van Influencer marketing

Deze vorm van merkenbouw in sociale media functioneert in principe in twee fasen. De nadruk ligt hier vooral op heldere en duidelijke communicatie. De basis hiervoor is gelegd door massamedia zoals Snapchat of Instagram Influencer Marketing. Bloggers uit veel verschillende vakgebieden zoals mode, lifestyle, beauty, fitness, etc. zijn hier actief en hebben een zeer groot bereik. Succesvolle bloggers op Instagram en Snapchat en YouTube worden gezien als opinieleiders vanwege hun enorme bereik en het doelpubliek. Naast het pure bereik genieten deze mensen van een zekere authenticiteit van hun publiek. Als ze zich bijvoorbeeld uitspreken over een bepaald merk, besteden veel volgelingen er aandacht aan. Zij beschouwen deze verklaringen als zeer geloofwaardig en kunnen zich identificeren met de opinieleider omdat ze dezelfde overtuigingen delen.

Waarom is Influencer marketing een kans voor bedrijven?

Vanuit het oogpunt van het bedrijf zijn opinieleiders in de sociale media zeker geschikt voor samenwerking. Om deze reden gaan steeds meer bedrijven Influencer Marketing relaties aanknopen. Afhankelijk van de grootte en de omvang van het bedrijf worden er intern nieuwe functies ingevuld of wordt er dagelijks een klein team samengesteld om invloedrijke personen te onderzoeken. Je kunt hier ook een bureau voor in de arm nemen. Dit scheelt een hoop tijd en zij hebben alle expertise in huis om de juiste influencer voor je te vinden.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *