Waarmee rekening houden bij een nieuwe website?

Posted By admin on dec 27, 2016 | 0 comments


Het einde van het jaar zorgt ervoor dat je terugkijkt op je resultaten van de afgelopen tijd en nieuwe ideeën bedenkt voor het nieuwe jaar. Het laten maken van een nieuwe website kan er hiervan één zijn. Wil je goed het jaar starten in een nieuw online jasje, houd dan rekening met de volgende belangrijke onderdelen.

Tip 1: Zorg voor een open source beheersysteem

Een beheersysteem of CMS zorgt ervoor dat je zelf gemakkelijk nieuwsberichten, pagina’s en agenda items kan toevoegen. Het bespaart je kosten omdat het niet nodig is je webbouwer in te huren dit voor je te doen. Er zijn echter verschillende soorten systemen en de keuze is best belangrijk als je niet vast wil zitten aan één partij. Kies niet voor een eigen beheersysteem, maar zorg ervoor dat je website is een open source systeem gemaakt wordt. Een goed voorbeeld hiervan is WordPress. Andere systemen zijn Drupal of Joomla. Elk systeem heeft voor de bouwer zo zijn voor- en nadelen. Als gebruiker zijn de meeste prima onder de knie te krijgen.

Tip 2: Zorg voor een zoekmachine vriendelijke website

Een website is pas succesvol met bezoekers. Vaak zullen deze komen vanuit de zoekmachines. Een goed gebouwde website is zoekmachine vriendelijk en bevat de juiste zoekwoorden. Vraag je webbouwer welke ervaring er aanwezig is en wat je zou kunnen verwachten.

Tip 3: Investeer in teksten en foto’s

Vaak wordt er voor een website gekozen voor stockfoto’s. Dit kan nodig zijn wanneer je bijvoorbeeld geen eigen pand of bedrijfsauto hebt. Toch is het advies om altijd eigen foto’s te laten maken. En hiermee bedoelen we niet een paar kiekjes met je mobiel. Ook de teksten zijn van groot belang. Ben je zelf geen tekstschrijver? Investeer dan in een professional. Net als offline krijg je online vaak maar één keer de kans om een goede indruk te maken!

Tot slot

Een website laten maken is best lastig en daarom adviseren we altijd een professionele webbouwer in te huren. Deze kan je tijdens het gehele traject ondersteunen en geeft advies.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *