Omzet genereren met affiliate marketing

Posted By admin on jul 15, 2016 | 1 comment


Affiliate marketing is zeer geschikt voor webshops. Hierbij maak je namelijk gebruik van connecties en bezoekers van een ander. Wanneer er vervolgens bezoekers naar jouw webshop komen en daadwerkelijk iets kopen, dan sta je een aantal procent van de verkoop af aan de ander. Het is erg gemakkelijk om je aan te melden en in contact te komen met zogenaamde publishers door websites als Zanox, Daisycon en Tradetracker.

Verschillende affiliate methodes

Er zijn verschillende affiliate methodes die je kunt toepassen. Pay per sale is de meest gebruikte en ook de meest lucratieve. Je geeft dan namelijk pas geld weg wanneer je daadwerkelijk een doel hebt bereikt: het verkopen van een product. Er zijn echter nog een paar andere methodes.

  • Pay per click; wanneer er een x aantal bezoekers doorklikt naar je website, betaal je de publisher uit per bezoeker. Vaak gaat het om een paar cent en pas om echte bedragen bij een paar duizend klikken.
  • Pay per lead; wanneer een bezoeker daadwerkelijk overgaat tot een actie op de website. Dit kan een brochure-aanvraag zijn, maar ook een contactopname voor een offerte.
  • Pay per view; je betaalt de publisher een paar cent per daadwerkelijk getoonde advertentie aan een mogelijke klant.

Affiliate marketing biedt vele mogelijkheden

Affiliate marketing biedt dus een tal van mogelijkheden en je betaalt dus enkel voor resultaat die gebaseerd wordt op de verkregen data. Deze data wordt gegenereerd door cookies die worden gemaakt in de browser wanneer de potentiƫle klant op de link klikt. Deze cookie blijft vaak 30 dagen staan. Dat betekent dat als een klant binnen 30 dagen overgaat tot aankoop (bij pay per sale), je de publisher moet betalen.

De tip is dus om met de publisher af te spreken voor een pay per sale systeem te kiezen. Hiermee betaal je namelijk echt alleen voor resultaat!

1 Comment

  1. Affiliate marketing bied inderdaad veel mogelijkheden. Je kan er best een leuk zakcentje mee verdienen enkel door te bloggen bijvoorbeeld. Zijn er mensen die leven van bloggen dmv affiliate marketing?

    Groeten, Fred

    Post a Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *