Hoe schrijf je een goede SEO tekst?

Posted By admin on dec 30, 2014 | 0 comments


Je hebt net een website laten maken en hier mooie teksten op geplaatst. Alleen wil je natuurlijk ook dat jouw site goed vindbaar is in de zoekmachines. Hiervoor moet je website goed geoptimaliseerd zijn, maar je teksten zijn ook een erg belangrijk onderdeel. In dit artikel vind je een stappenplan voor het schrijven van een goede SEO tekst.

Optimaliseer de titel en kopjes

De titel en kopjes van een tekst zijn belangrijke plaatsen voor zoektermen. Zorg ervoor dat je altijd je belangrijkste zoekterm in de titel verwerkt en laat het ook minimaal één keer in een kopje voorkomen. Je kunt het keyword het beste zoveel mogelijk vooraan in de zin plaatsen, want dit geeft het een nog grotere waarde.

Verwerk zoektermen in de tekst

Zoektermen verwerk je niet alleen in de titel en kopjes, maar ook op enkele strategische plaatsen in de tekst. De eerste en laatste alinea zijn bijvoorbeeld belangrijke plaatsen. Daarnaast wordt er door zoekmachines meer waarde toegekend aan vetgedrukte of schuingedrukte woorden. Kijk wel altijd uit voor keyword spamming en verwerk de zoekterm niet te vaak in de tekst. Het is een goed idee om ook nog enkele synoniemen in de tekst te plaatsen.

Vul de meta title en meta description in

Nog een activiteit die hoort bij het lijstje met SEO tips om je teksten te optimaliseren is het invullen van de meta title en meta description. Hiermee behaal je geen hogere posities in zoekmachines, maar het kan er wel voor zorgen dat er meer mensen op jouw website klikken. Het zijn namelijk de titel en beschrijving die in zoekmachines staan als die pagina van jouw site wordt weergegeven. Verwerk hier ook de belangrijkste zoekterm in, want deze komt dikgedrukt te staan. Daarnaast is het van belang dat deze meta’s uitnodigen tot klikken.

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *